ŞÖLENİ 75 BİN ORDULU İZLEDİ

Ordu, tarihinin en büyük organizasyonlarından birini yaşadı. Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarını izlemek için saatler öncesinden Ordu 19 Eylül Stadyum'unda yerini alan yaklaşık 75.000 kişi unutulmaz bir gece yaşadı.
Ordu tarihinin en büyük organizasyonlarından birini yaşadı. Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası   Türkçe Olimpiyatlarını izlemek için saatler öncesinden Ordu 19 Eylül Stadyum'unda yerini alan yaklaşık 75.000 kişi unutulmaz bir gece yaşadı.
           19 Eylül Stadyumu'nda gerçekleştirilen 10'ncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ordu Şöleni'ni saha içerisine yerleştirilen sandalyelerin tamamını dolduran yaklaşık 75 bin kişi izledi. Şenliği İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti  İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, Ak Parti Ordu milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ord CHP'li Belediye Başkanı Seyit Torun, protokol üyeleri ve eşleri de izledi. Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Mısır, Moldova, Norveç, Pakistan, Tacikistan ve Tunus'tan gelen konuk öğrenciler birbirinden güzel şarkı, türkü ve şiirleri seslendirdi. Dans ve halk oyunları gösterilerinde bulundu.                                                                                                                 
               Sunuculuğunu Ceyhan Emre Teoman ve Moldovalı Ecaterina Pleşea’nın yaptığı programda, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra çocuklar Anadolu’ya özgü şarkılar seslendirdi. Etkinlikte sahne alan yabancı öğrencilerin horon oynayıp, Karadeniz yöresine özgü müzikleri seslendirmesi büyük ilgi gördü. Öğrencilerin Türkçe söyledikleri şarkılar ve dans şovları izleyenleri büyüledi. Mısır ve Gürcistanlı öğrencilerin Ordu yöresine ait “Ordu’nun Dereleri” türküsünü söylemesi seyircilerden büyük alkış aldı.

             Gösteri sonunda sahneye çıkan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Dil insanlık için yüce yaratıcının en büyük nimetlerinden birisidir. Bütün diller ve lehçeler insanlık için bir değer ve onu korumamız lazım. Bu değerlerden bir değerli olan güzel Türkçemiz öncelikle bizim için, ama bu akşam gördük ki insanlık için dünya için bir başka değer ve bir başka güzel. Yaşasın Türkçemiz ve yaşasın milletimiz” dedi.

            Türkiye’nin dünyanın yükselen değerinden biri olduğunu ifade eden Bakan Şahin, “Türkçede dünyanın yükselen değeridir. İnsanlığın da yükselen değeridir. Bu dünya kavga dünyası değil. Bu dünya savaşmak için geldiğimiz bir yer değildir. Bu dünya dostluk ve kardeşlik için geldiğimiz bir yerdir. Bu dünyayı dilimiz, kültürümüz, sevgimiz ve kardeşliğimiz ile Türk milleti ve Türkiye olarak daha güzel yaşamak ve yaşatmak için bizde varız. Türk genci, Ordumuz, Karadeniz’imiz ve tüm Türkiye var. Dünya bilmelidir ki, artık 21. yüzyılda yeni bir Türkiye var ve yepyeni bir Türk gençliği var” diye konuştu.

             Gece protokolün öğrencilerle birlikte “Yeni Dünya” şarkısını söylemesiyle son buldu. Bakan Şahin gösteri sunan yabancı uyruklu öğrencilere iPad hediye etti.

            10’uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Ordu ayağı Ordu’ya gelen Türkçe Olimpiyatları öğrencileri bir sonraki durakları Samsun olacak . Bekir AKKAYA/Ordu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder